Rezervirajte svoj smještaj već danas!
Apartmani Villa Luna Trogir, Hrvatska
Pogledaj ponudu

Trogirska Rivijera je po svojim prirodnim i kulturno-povijesnim karakteristikama najljepša Rivijera na Jadranu. Poznata je po bogatoj i dobroj mediteranskoj vegetaciji, po svojim prelijepim šljunčanim i pješćanim plažama, po otocima u blizini koji čine mali arhipelag, po uvalicama sa mirnim i čistim plažama koje pružaju najljepše i najidealnije odmore daleko od gradske vreve, po vinogradima koje mnogi mještani Trogirske Rivijere i ostatka Hrvatskog primorja tradicionalno obrađuju, po maslinicima u kojima se proizvodi najukusnije i najzdravije Maslinovo Ulje te po izuzetnoj gastronomskoj ponudi dalmatinskih specijaliteta. Trogirska rivijera ima četiri marine koje su idealne za nautičare i nautičke aktivnosti. Trogirska Rivijera se nalazi nedaleko od Grada Splita, najvećega grada na Hrvatskom Primorju. Trogirska Rivijera udaljena je samo 6 km od Splitske Zračne luke.

Bogata povijest Trogirske Rivijere

Centar Trogirske Rivijere je grad Trogir koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom u 1997. Godini. U gradu Trogiru se snažno očituje i doživljava ta bogata povijest Trogirske Rivijere i ovoga dijela Hrvatskog Jadrana. Mnogi su se narodi borili da osvoje ovo geografski pogodno mjesto, sa povoljnom mediteranskom klimom i pogodnim položajem. Dokumentirani podaci pokazuju da su prvi narod na ovim prostorima bili Iliri. Nakon njih ovdje su se naselili Grci, koji su u drugom stoljeću prije Krista utemeljili današnji grad Trogir. Nakon grka su se na ovom prostoru izmjenjivali brojni osvajači, kraljevstva, carstva i uprave: Bizantinci, Rimljani, Francuzi, Mleci, Austrijanci i Mađari i naravno Hrvati.

Destinacije, mjesta i znamenitosti Trogirske Rivijere

Trogirsku rivijeru čine grad Trogir koji je zahvaljujući svojim povijesnim bogatstvima obvezna destinacija za sve posjetitelje Trogirske Rivijere, zatim predivni otok Čiovo, sa svojm mirnim naseljima Žedno, Arbanija i Slatine te poznatim plažama u naseljima Okrug Gornji i Okrug Donji. Tu si i ostala mjesta; Seget Donji, Seget Vranjica, Marina, Poljica, Uvala Ljubljeva, Vinišće i Sevid. O svim mjestima, plažama, destinacijama Trogirske rivijere, kao i svim drugim sadržajima koje nudi, možete pročitati više ovdje na našoj stranici te dobiti informacije o smještaju, servisima i ostalim pojedinostima.


Udaljen 45 minuta od Trogira je i Nacionalni Park Krka, o kojem također možete pročitati više na našoj stranici te saznati kako doći do NP Krka. Na Trogirskoj Rivijeri je smješten i Prirodni Rezervat Pantan. To je prastara močvara s velikim brojem različitih vrsta ptica, netaknutom prirodom i botaničkim vrtovima. Tu se nalazi i 1500 godina staro maslinovo drvo, koje obvezno treba vidjeti. Možete samo zamisliti koliko toga je to stablo „vidjelo“ i „preživjelo“.