Rezervirajte svoj smještaj već danas!
Apartmani Villa Luna Trogir, Hrvatska
Pogledaj ponudu

Hrvatska kao turistička destinacija prisutna je na skoro svim turističkim kartama svijeta. Od 1. srpnja 2013. godine  Hrvatska je 28. članica Europske Unije. Ima površinu od 56.542 km² i 4 284 889 stanovnika. Glavni grad je Zagreb s 790.017 stanovnika.  Hrvatska je administrativno podijeljena na 20 županija i grad Zagreb. Hrvatska valuta je kuna (1kuna=100 lipa). 
Prirodne ljepote cijele Hrvatske poznate su u Europi i svijetu. Hrvatske prirodne ljepote čine i  njeni Nacionalni parkovi, ukupno njih osam: Nacionalni park Krka, Nacionalni park Risnjak, Nacionalni park Brijuni, Nacionalni park Kornati, nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park Mljet, Nacionalni park Paklenica i Nacionalni park Sjeverni Velebit.
Mnogi povijesni i kulturni spomenici uvršteni su na UNESCO-ov popis svjetske baštine. To su među ostalima: Gradska jezgra Trogira (1997), Dioklecijanova palača (1979), Nacionalni Park Plitvička jezera (1979), Gradska jezgra Dubrovnika (1979), Starogradsko polje na Hvaru  (2008), Eufrazijeva bazilika (1997), Šibenska katedrala (2000).

Hrvatsko Jadransko More

Jadransko more se od davnina smatra najljepšim morem na svijetu. U Jadranskom moru postoji oko 7.000 različitih vrsta flore i faune. U Hrvatskom dijelu Jadranskog mora nastanjeno je nekoliko različitih vrsta ljekovitih algi te nekoliko ugroženih vrsta životinja. Veći vodeni dio Jadrana pripada Hrvatskoj, iako Italija zauzima više obalskog prostora i naseljenija je. Hrvatsko primorje je s vremenom postalo jedna od najrazvijenijih turističkih destinacija.

Hrvatsko Primorje

Hrvatski dio Jadranskog mora je najčišće more u Europi. Ono je, za razliku od drugih mora u svijetu, u potpunosti nezagađeno. Upravo zbog toga posjeduje nevjerojatnu prozirnost i predivnu plavo-tirkiznu boju. Hrvatsko primorje zauzima istočni dio Jadranskog mora i njegova veličina, uključujući vodeni i kopneni dio, iznosi 6.000 kvadratnih kilometara. Hrvatsko primorje ima oko 1300 otoka, od kojih su 67 stalno naseljeni, a oko 15 je naseljeno povremeno ili sezonski. Otoci i ostatak kopna Hrvatskog primorja imaju veoma bogatu povijest, nacionalno naslijeđe i zavidna prirodna bogatstva. Upravo je zbog toga turizam na Hrvatskom Jadranu tako razvijen. Mnoga mjesta, otoci i nacionalni parkovi su od strane UNESCO-a proglašeni nacionalnom i svjetskom baštinom.

UNESCO svjetska baština na Hrvatskom Jadranu

Predtsavnik svjetske kulturne baštine na Hrvatskom Jadranu je i grad Trogir, koji je ujedno i povijesni i kulturni i prirodni muzej na jednom mjestu .

Zastava Republike Hrvatske

Karta Republike Hrvatske

Hrvatski novac