Rezervirajte svoj smještaj već danas!
Apartmani Villa Luna Trogir, Hrvatska
Pogledaj ponudu

Hrvatska je teritorijalno podijeljenja u pet regija. Jedna od njih je Dalmacija, koja obuhvaća središnje i južno hrvatsko primorje. Dovoljnoje je samo spomenuti Dalmaciju i sjetiti se u jednom dahu mora, klapske pjesme, dobrog vina i našeg Hajduka (nogometni klub iz Splita). U klimatskim uvjetima, us kojima su ljeta suha i vruća,  a zime blage, ovo je idealno mjesto za odmor u svako doba godine.
Dalmacija se dijeli na: sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Sjeverna Dalmacija

Najveća dva grada u sjevernoj Dalmaciji sa bogatom kulturnom i povjesnom baštinom su Zadar i Šibenik.
U samom Zadru možemo Vam predložiti da posjetite trg  Rimski forum, Morske orgulje i Pozdrav suncu (krug promjera 22m), a od sakralnih objekata crkvu sv. Donata. Svratite i u Šibenik, jer Šibenska katedrala  sv.Jakova jedna je od najljepših sakralnih objekata u Hrvatskoj. U  2000. godini uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ako ne posjetite mjesta kao Nin, Primošten, Biograd, Vodice  i nacionalne Parkove Krka, Kornati i Paklenica, parkove prirode Vransko jezeroTelašćica, ne možete reći da ste doista bili u ovom dijelu Dalmacije. Uz sve ovo, dobar smještaj u apartmanima i dobra gastronomska ponuda sigurno će upotpuniti Vaš odmor. Ako ne želite sami kuhati u apartmanima i drugom privatnom smještaju, na raspolaganju Vam stoje mnogobrojni restorani.Srednja Dalmacija

Srednju Dalmaciju čine lijepom i  i zanimljivom gradovi Split, Trogir, Makarska, Omiš. Zanimljiva i lijepa mjesta su i Baška Voda, Brela, Podstrana, Marina, Seget Donji, Seget Vranjica, Gradac i otoci Brač, Hvar, Vis, Šolta, Drvenik Veliki i Drvenik Mali. Najveći od gradova je Split, koji je centar kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti i zbivanja u ovom dijelu Dalmacije. Split je najljepši kad ga istražujete sami.  Smještaj možete pronaći u apartmanima i hotelima u samom Splitu ili nekom od manjih mjesta u široj ili bližoj okolici, tako da se za svačiji ukus  i svačije mogućnosti nudi ponešto u privatnom smještaju ili u hotelima različite kategorije. Ako želite još više

izazova, možete se uputiti direktnom  brodskom  linijom na obližnje otoke Šoltu, Brač, Hvar ili Vis, a automobilom ili gradskim prijevozom na otok Čiovo, prolazeći kroz Kaštela i biser srednjeg Jadrana - grad Trogir.
Trogir, Čiovo i Villa Luna nalaze se u srednjoj Dalmaciji. Apartmani Villa Luna Trogir je privatni smještaj za odmor u Hrvatskoj, odnosno u Trogiru na otoku Čiovu u Okrugu Gornjem. Da bi ste što bolje upoznali Hrvatsku, Dalmaciju, Split i sam Trogir pomoći će Vam ljubazni mještani s  mentalitetom Dalmatinskog podneblja. Ljudi u Hrvatskoj i Dalmaciji su vedrog duha, dobronamjerni i spremni pomoći u svakom trenutku. Iznajmljivači privatnog smještaja u Dalmaciji su dobri i ljubazni domaćini. Dalmatinski temperament možete osjetiti na svakom mjestu, a posebno na nogometnim utakmicama našega Hajduka. Ako Vam se ukaže prilika, posjetite i Splitski nogometni stadion Poljud, ostat ćete impresionirani. Ovaj dio Hrvatske najviše posjećuju turisti iz raznih zemalja svijeta, od Amerike do Azije, osobito u ljetnim mjesecima, premda je tesko reći u koje je doba godine u Hrvatskoj i Dalmaciji odmor najljepši. Ljeto i ljetnje vrućine uz more često su ugodne i odmaraju tijelo i dušu, no tijekom bilo kojeg godišnjeg doba  bit ćete  očarani ljepotama krajolika. A mi ćemo Vam u Apartmanima Villa Luna  ponuditi  ugodan smještaj u svakom trenutku.

Južna Dalmacija

Južnu Dalmaciju često promatraju kroz grad Dubrovnik, jer je on glavna zvijezda Hrvatskog turizma. Grad Dubrovnik s okolicom je svjetski poznata destinacija za odmor i zabavu svjetskog jet set-a. Dubrovnik je pod UNESCO-om zaštitom od 1979. godine. Grad je okružen kamenim zidinama, koje su služile za obranu od različitih napadača u vrijeme Dubrovačke republike. Dužina zidina je 1940 m, različite su visine i debljine. Visina u najvišem dijelu dostiže i do 25 m, debljina je od 1.5-6 m, ovisno nalaze li se sa kopnene ili sa morske strane. Sa zidina se pruža prelijep pogled na dubrovačku okolicu i otok Lokrum. U zidinama i van njih možete posjetiti različite kule, koja svaka za sebe govori o povjesti i nekadašnjim vremenima. U sastavu zidina su i tvrdjave  Sv. Ivan, Minčeta i Bokor, a Ravalin i Lovrijenac su samostojeće tvrdjave. Mnogi muzeji, sakralni objekti i kazalište zaslužuju Vaš posjet – stoga ne propustite i taj dio kulturne baštine.
Najpoznatija šetnica je glavna ulica Stradun, gdje se uvjek nešto događa, i koja je uvijek prepuna turista koji uživaju slušajući ulične svirače, zabavljajući se u kafićima, barovima i restoranima. Hoteli u Dubrovniku su visoke kategorije, pa nije na odmet upoznati i ponudu u privatnom smještaju - apartmanima.
Osim šetnje po Dubrovniku, moguće je i okupati se na gradskoj plaži Banje ili zaputiti na brdo Srđ.

Više mira možete pronaći u okolnim mjestima Cavtat, Konovale i Ston, gdje je smještaj cijenovno povoljniji, a po kvaliteti ne zaostaje za ponudom od samog Dubrovnika. Iskustvo govori da je apartmanski smještaj atraktivniji obiteljima. Okolni otoci Korčula, Mljet i Lastovo imaju svoje posebne ćari, a na Vama je da ih otkrijete.